ΤΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ
BOTTOP
505 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
06:59

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
171 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018
09:17

Όπως έχω πει και προηγούμενα σχόλια υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι πιο δυνατές από τις βραχυπρόθεσμες.

 

Στην περίπτωση μας έχουμε ένα κανάλι το έστω και πτωτικό το οποίο προσπαθεί να σηκώσει το βάρος μιας διπλής κορυφής της οποίας η τιμή στόχος είναι μακριά από εδώ.

 

Τελικά οι 700 μονάδες αποδείχτηκαν σημαντική αντίσταση για την τιμή του ΓΔ και τελικά ακολούθησε την πτωτική γραμμή τάσης του καναλιού.

 

Ανοίγοντας το διάγραμμα υπάρχει μια πρώτη επαφή με μια στήριξη από τον Μάιο του 16 η οποία μαζί με την επαφή του βραχυπρόθεσμου καναλιού ( Κ-Ρ ) τη βραχυπρόθεσμη κυματομορφή τη απόκλιση του MACD και τον βραχυπρόθεσμο τοπικό πυθμένα που φαίνεται σε bar chart , μπορούμε να καταφέρουμε μια αντίδραση αλλά όχι ότι ξεμπερδέψαμε.........

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
826 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
20:08

 


 

Ανακωχή από το σύστημα μαζί με ένα βραχυπρόθεσμο σχηματισμό που περιμέναμε που όμως δεν σημαίνει τίποτα ακόμα διότι η τιμή δεν κατάφερε να κατοχύρωσε τις 700 μονάδες που αποτελούν ακόμα αντίσταση.

 

Το σύστημα έχει δώσει 40% τοποθέτηση με επιφύλαξη καθώς η μπάρα δεν έχει ακόμα φύγει από το κόκκινο.

 

Βραχυπρόθεσμο σήμα και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα με υπόβαθρο προσοχής και πιθανότατα να ακολουθήσουμε το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι K-P μέχρι τις 730 μονάδες.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
5 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
20:05

Η επιτυχία δεν χαρίζετε , μπορεί να την επιτύχεις με κόπο , επιμονή και διάβασμα.

 

Ένας μελλοντικός trader – επενδυτής δεν γεννήθηκε παρά πλάστηκε μετά από λάθη εμπειρία και επιμονή.

 

Ένα από τα στάδια που παίρνει ένα trader για να επιτύχει το στόχο του είναι είναι η αποτυχία. Συνήθως ανακαλύπτει το μελλοντικό επάγγελμα του σε περιόδους άνθησης και κορύφωσης. Η απογοήτευση είναι ένα από τα στάδια που τον κάνει δυνατό.

 

Εάν καταφέρει να περάσει αυτό το στάδιο παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Βγαίνει από τον λήθαργο και μπαίνει στην δράση. Δεν συναρπάζετε με το να βλέπει μονό αλλά να πολεμά.

 

Ο πόλεμος χωρίς όπλα είναι δύσκολος. Κάνει πράξεις χωρίς εργαλεία και γρήγορα καταλαβαίνει ότι δεν ωφελεί να προσπαθεί να κερδίσει χωρίς αυτά.

 

Εάν περάσει και αυτό το στάδιο χωρίς να εγκαταλείψει αρχίζει να ψάχνει ειδικούς , κερδοφόρα συστήματα , χρυσούς κανόνες , κερδισμένους παίχτες , βιβλία για να σώσει το κεφάλαιο του.

 

Αργεί να κατανοήσει ότι δεν εξαρτάται από αυτόν τον παράγοντα η επιτυχία.

 

Ανακαλύπτει ότι επηρεάζετε από εξωτερικούς παράγοντες και αλλάζει συνεχώς στρατηγική που δεν ωφελεί.

 

Ανακαλύπτει ότι βρίσκετε συνεχώς στην αγορά είτε πρέπει είτε όχι κάνοντας άχρηστες και άσκοπες εισόδους και εξόδους.

 

Το κεφάλαιο του συνεχώς μειώνετε παρόλο που κάποιες κινήσεις του στέφονται από επιτυχία.

 

Αρχίζει να ψάχνει τι συμβαίνει και πως λειτουργεί ένα διάγραμμα. Βρίσκει τις γραμμές τάσεις και τους δείχτες και προσπαθεί να τους ακολουθήσει.

 

Ενδιάμεσα ανακαλύπτει ότι αυτοί οι δείχτες μεταβάλλονται και εξελίσσονται με αποτέλεσμα να μπερδευτεί περισσότερο και να μην ακολουθεί ένα αλλά περισσότερα συστήματα χωρίς να καταφέρνει το στόχο του.

 

Αποφασίζει να επιστέψει στους δείχτες και να τους εφαρμόσει χωρίς να επηρεάζετε.

 

Ανακαλύπτει τις τάσεις τα επίπεδα στήριξης αντίσταση το stop και το long και αρχίζει να τα εφαρμόζει αλλά χωρίς και πάλι να είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά να περιορίζει τις ζημιές και τα λάθη του.

 

Το κεφάλαιο του έχει πια εξανεμιστεί σε όλη αυτή την προσπάθεια και είναι πια ένα ρεμάλι αναπολώντας ότι ήταν τόσο απλό αλλά συνάμα και τόσο δύσκολο να φτάσει να καταλάβει πόσο ψυχρός πρέπει να είναι με τον εαυτό του.

 

Χωρίς πλέον κεφάλαιο είναι ένα στάδιο που πρέπει να αποφασίσει εάν μπορεί να νικήσει ή να είναι απλά χαμένος αφού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει παρά πολλές ευκαιρίες που του εμφανίστηκαν.

 

Αυτό το στάδιο είναι και το πιο δύσκολο…να μπορέσει να ανακατατάξει τις δυνάμεις του. Ξέρει πλέον τι να κάνει αλλά είναι πληγωμένος , ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του καθώς συνήθως οι άνοδοι τρέχουν γρήγορα και οι πτώσεις είναι αργές και επώδυνες.

 

Πρέπει να πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί πάντα να κερδίζει και ότι δεν υπάρχει τέλειο σύστημα αλλά η επιτυχία βασίζετε στην πειθαρχεί και στην επιμονή , πρέπει να βλέπει το «έργο» μετά την λήξη του , να είναι ψυχρός , να μπορεί να εξαπατά τον εαυτό του , να βασίζετε και να εμπιστεύεται το σύστημα του εφόσον είναι υγείες να μην του πηγαίνει κόντρα , να βλέπει το διάγραμμα πριν από κάθε πράξη , και το κυριότερο να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

 

Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εγκαταλείπει σε ένα από τα δύσκολα μονοπάτια και το επάγγελμα να είναι ένα από τα πιο δύσκολα αλλά συνάμα από τα πιο συναρπαστικά  με έντονες συγκινήσει και απογοητεύσεις για γερά νεύρα.

 

Άδω δεν έχεις να κάνεις με έναν υπολογιστή στον οποίο προσπαθείς να κερδίσεις πίστες … αλλά να αποφύγεις την χρεοκοπία.

 

Αλήθεια πότε είμαι έτοιμος ...... όταν τα διαγράμματα δεν έχουν πια όνομα.

 

BOTTOP'S READY

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
273 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018
19:54

Με έντονη πτωτική διάθεση κινείτε μετά την διάσπαση των 700 μονάδων η οποία ενεργοποίησε και τον μακροπρόθεσμο σχηματισμό διπλής κορυφής.....

 

Η τιμή πλησιάζει την μακροπρόθεσμη στήριξη οχτώ μηνών όπου ορίζει και το κανάλι στο οποίο και περιμένω αντίδραση.

 

Σε εβδομαδιαίο διάγραμμα όπου έδειξα και σχολίασα την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν αντιδράσεις , λόγο της έντονης ανοδικής κίνησης της δευτέρας , αλλά τελικά το σύστημα νίκησε και μπήκε σε κόκκινη ζώνη και έντονη πτωτική έπειτα από 2 χρόνια και πέντε μήνες.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 164123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Σκοπός της σελίδας είναι εκπαιδευτικός και προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγος για τον οποίο συμβαίνει η κίνηση της τιμής με την βοήθεια ενός συστήματος το οποίο είναι ένα παζλ από δικές μου και δωρεάν φόρμουλες , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται και λάθη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση για οποιουδήποτε είδους επένδυση.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους – “σχετικά με το σύστημα bottop”.

Τα κύματα ΕΛΛΙΟΤ δεν είναι ασφαλή μέθοδο επένδυσης. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης του κύματος ύπαρχου διάφορες ερμηνείες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Κατά βάση κάνουμε υποθέσεις. Για να είναι ασφαλές πρέπει να ολοκληρωθεί το κύμα.

Ένα διάγραμμα μοιάζει με ένα νεογέννητο μωρό.
Όσο πιο πολλοί το βλέπουν τόσο σε περισσότερους συγγενείς μοιάζει.
Εάν το πάρουμε λογικά έχουμε δυο επιλογές
Είτε να μοιάζει στην μαμά είτε στον μπαμπά.
Στο τέλος μόνο στον ένα μοιάζει.
BOTTOP

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά τα ανεξήγητα που βλέπουμε πρέπει να βρούμε τρόπο να τα εξηγήσουμε…διότι ... είναι η μόνη γλώσσα που για την κατανοήσεις πρέπει να παρακολουθείς καθημερινά και για να παρακολουθείς πρέπει να κατανοήσεις τη γλώσσα..

BOTTOP

Όταν πια το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να κόψεις δρόμο και να γίνεις πλούσιος πιο γρήγορα από ότι πρέπει .... πρέπει απλά να ακολουθήσεις την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

BOTTOP
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
10/10Και λίγο εικόνα απο το σύστημα. Χωρίς λογια...
7/10Προσπαθεί αλλά θα μείνει στην προσπάθεια?
Σύνδεσμοι