ΤΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ
BOTTOP
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Έλα…έλα…έλα.. όπαοπα έλα να δεις τι έκανες…!
1058 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011
23:12
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

05/07 23:19  cornelsen
Ωραίες οι γραμμές σου. Κι εγώ αυτή την εικόνα έχω. Συμπληρωματικά: ο R-squared έχει πέσει από τις υψηλές του τιμές εδώ και 10 μέρες περίπου δείχνοντας την αοκλιμάκωση τής πτωτικής τάσης.
06/07 00:44  quant
Μιας και το είπες, cornelsen, στο μηνιαίο του ΓΔ με τον r-squared και κατά την πτώση, να τι γίνεται όταν έχουμε αποκλιμάκωση της πτωτικής τάσης (το ακόλουθο διάγραμμα φτιάχνεται με r-squared στο χαμηλό του των 10 συνδεδριάσεων, με την τιμή του κάτω από το 0.2 και φυσικά με +DI<-DI ώστε να έχουμε πτωτική τάση):
http://mc2010.files.wordpress.com/2011/07/ase_gi_pdi_mdi_rsquared_contr_monthly.gif

Βεβαίως, το παραπάνω, δεν είναι τίποτα παρά το απλό: όταν κάτι πέφτει, πέφτει, μέχρι να ανέβει. Δεν σημαίνει στ' αλήθεια κάτι για το μέλλον :)
06/07 08:14  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Μπορεί και να τα κάνουν Δράμα ! Με ... "fake" για ... 7 ! http://www.capital.gr/h.asp?s=ΕΤΕ :-)
Κάτι έμαθα και εγώ από "παγωτά" - ξυλάκι ! :-)
Αλλά δεν τα συγκρίνω με τις "σχεδόν" ΕΠΙΠΕΔΕΣ τούρτες - παγωτό ΔΩΔΩΝΗ ! :-)
06/07 09:10  BOTTOP
Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την παρέμβαση.
Δεν έχω ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους δείχτες παρά με ότι βλέπετε.
Θα το ερευνήσω το θέμα!

:-)
06/07 13:13  cornelsen
quant
βλέπω και κάτι άλλο. Όταν ο r-squared περάσει πάνω από 0,8 και στην συνέχεια περάσει από κάτω, ολοκληρώνεται ένας μακροπρόθεσμος πυθμένας ή μια μακροπρόθεσμη κορυφή [η παρατήρηση είναι δική σου, μην με κυνηγάς για copyright :)].
Αντί για τον r-squared μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον r με όρια τις τιμές 0,9 και -0,9 (αντί 0,8). Έτσι όταν ο r περάσει ΠΑΝΩ από το -0,9 έχουμε πυθμένα και όταν περνά ΚΑΤΩ από το 0,9 έχουμε κορυφή. Κάνω λάθος;
06/07 13:28  quant
Όχι δεν κάνεις λάθος, απλώς στα ημερήσια, και σε μετοχές και εκτός Ελλάδας, κάποιες φορές δεν φτάνουμε καν το 0.90. Γενικότερα, έχει μεγαλύτερη σημασία ο εντοπισμός του εύρους, π.χ. 0.85-.95, παρά η ακριβής τιμή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ καλό back-testing, αλλά ένα λιγότερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο μέλλον :)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Σκοπός της σελίδας είναι εκπαιδευτικός και προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγος για τον οποίο συμβαίνει η κίνηση της τιμής με την βοήθεια ενός συστήματος το οποίο είναι ένα παζλ από δικές μου και δωρεάν φόρμουλες , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται και λάθη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση για οποιουδήποτε είδους επένδυση.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους – “σχετικά με το σύστημα bottop”.

Τα κύματα ΕΛΛΙΟΤ δεν είναι ασφαλή μέθοδο επένδυσης. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης του κύματος ύπαρχου διάφορες ερμηνείες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Κατά βάση κάνουμε υποθέσεις. Για να είναι ασφαλές πρέπει να ολοκληρωθεί το κύμα.

Ένα διάγραμμα μοιάζει με ένα νεογέννητο μωρό.
Όσο πιο πολλοί το βλέπουν τόσο σε περισσότερους συγγενείς μοιάζει.
Εάν το πάρουμε λογικά έχουμε δυο επιλογές
Είτε να μοιάζει στην μαμά είτε στον μπαμπά.
Στο τέλος μόνο στον ένα μοιάζει.
BOTTOP

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά τα ανεξήγητα που βλέπουμε πρέπει να βρούμε τρόπο να τα εξηγήσουμε…διότι ... είναι η μόνη γλώσσα που για την κατανοήσεις πρέπει να παρακολουθείς καθημερινά και για να παρακολουθείς πρέπει να κατανοήσεις τη γλώσσα..

BOTTOP

Όταν πια το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να κόψεις δρόμο και να γίνεις πλούσιος πιο γρήγορα από ότι πρέπει .... πρέπει απλά να ακολουθήσεις την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

BOTTOP
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι