ΤΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ
BOTTOP
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Αν κάνει αυτό το δίπατο κορνίζα θα το κάνω!!! Αν κάνει όμως δίκορφο θα πάω να αποθάνω….!!
1337 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011
22:04

 

Σιγά να μην πεθάνω για ένα διάγραμμα!! ;-)
 
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

24/10 00:32  Α45
Αν μου επιτρέπετε,οι trendlines και τα fibo δεν χρειάζονται...Σβήστε τα απο το διάγραμμα.Την περασμένη εβδομάδα σας περιέγραψα,με ακρίβεια νομίζω,την πιθανότερη διαδρομή της τιμής.Ολα είναι θέμα ζήτησης-προσφοράς...
Το μεγάλο λευκό κερί είναι ασφαλώς εξαιρετικό δείγμα πιθανής ανοδικής κίνησης.Με την προυπόθεση,να έχει άμεση συνέχεια.Στην περίπτωση αυτή,οι 830 μονάδες θα είναι η επόμενη στάση.
24/10 08:51  BOTTOP
Εάν δεν σας ενοχλεί θα ήθελα να το αφήσω έτσι όπως είναι.. κάτι θέλω να παρατηρήσω στο μέλλον. ευχαριστώ για την παρατήρηση!
24/10 09:46  PREMIUM
Γλέντι στο ... Τρί~κορφο Ναυπακτίας ! http://www.youtube.com/watch?v=XdmIj20QGYg ! :-)
24/10 10:35  Α45
@Bottop: το διάγραμμα δικό σας είναι,τι να με ενοχλεί? εκείνο που προσπάθησα να τονίσω είναι οτι η τιμή κινείται πάντοτε μεταξύ των διαφόρων επιπέδων στήριξης-αντίστασης.Εχει λοιπόν μεγάλη σημασία πρώτον να προσδιορίσουμε σωστά τα επίπεδα αυτά και δεύτερον να παρατηρήσουμε την συμπεριφορά της τιμής οταν προσεγγίζει τα επίπεδα αυτά και να πράξουμε αναλόγως...οι trendlines,τα fibo,οι κινητοί μέσοι όροι,κλπ.,δεν προσθέτουν κάποια καινούργια πληροφορία και πολλές φορές "συσκοτίζουν" την κρίση μας.
Η τιμή δεν αντιδρά επειδή ακούμπησε μια trendline,η έναν κινητό μέσο όρο.Αντιδρά,διότι στο σημειο εκείνο,στην περιοχή εκείνη,συνάντησε στήριξη η αντίσταση.Αυτό είναι το λάθος,αν μου επιτρέπεται,που κάνουν οι περισσότεροι αναλυτές...
24/10 10:44  BOTTOP
Δεν διαφωνώ και αλλά δεν καταλαβαίνω και αυτό που λέτε « Η τιμή δεν αντιδρά επειδή ακούμπησε μια trendline,η έναν κινητό μέσο όρο.Αντιδρά,διότι στο σημειο εκείνο,στην περιοχή εκείνη,συνάντησε στήριξη η αντίσταση »
-μια trendline δεν ορίζει και την στήριξη αντίσταση???
24/10 10:52  BOTTOP
Άσε PREMIUM μην μου θυμίζεις τα κλαρίνα γιατί με το ζόρι κρατιέμαι να πάω στο χωριό να βόσκω πρόβατα.

:-) )
24/10 13:04  Α45
@bottop: χαίρομαι για την ερώτησή σας,διότι δείχνει οτι "πιάσατε" το νόημα του σχολίου μου.
Οχι,η trendline δεν ορίζει την στήριξη η αντίσταση.Εκεί ακριβώς είναι το λάθος.Ούτε φυσικά τα fibo,οι κινητοί μέσοι όροι,κλπ.
Μία trendline είναι εξ' ορισμού υποκειμενικό εργαλείο.Διότι ο καθένας μπορεί να τραβήξει διαφορετική trendline...Εμείς θέλουμε να χρησιμοποιούμε αντικειμενικά εργαλεία και κριτήρια.
Η πορεία της τιμής,όπως αποτυπώνεται στις μπάρες του διαγράμματος ορίζει την στήριξη η την αντίσταση.
Μου είναι δύσκολο να επεκταθώ εδω πέρα,όμως η περιοχή στήριξης είναι μέρος της "ουράς" του hammer,γεγονός που επιβεβαιώνεται στις 2 επόμενες bars.Δείτε που ακριβώς αντέδρασε η τιμή.Την trendline την τραβήξατε εκ των υστέρων...με καταλαβαίνετε?
Τέλος πάντων,να μην σας τρωω τον χωρο,το σωστό "διάβασμα" του διαγράμματος έχει μια σειρά απο κανόνες που όλοι βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια.
Πάντως,το γεγονός ότι το μεγάλο ασπρο κερι δεν είχε,προς το παρόν,συνέχεια σήμερα (no follow through) δείχνει οτι η περιοχή αντίστασης είναι ισχυρή και το πιθανότερο είναι να δούμε νεώτερα χαμηλά.Η trendline που έχετε τραβήξει παραβιάσθηκε ηδη νομίζω...
Προσέξτε οτι πάντοτε μιλάω για πιθανότητες...αρκεί ένα καινούργιο νεο,η ένας μεγάλος παίκτης για να ανατραπούν ολα αυτά.Γι' αυτό πάντοτε λέω ότι δεν προβλέπουμε,αντιδρούμε.
Ευχαριστώ για τον ψωρο που μου διαθέσατε.
24/10 13:07  Α45
Συγγνώμη,τον χωρο ήθελα φυσικά να πώ...:)
24/10 17:10  BOTTOP
Εάν δεν μιλούσαμε με πιθανότητες θα έγραφα κάθε μέρα τι θα γινόταν την επόμενη και θα ήμαστε όλοι χαρούμενοι και ωραίοι. Με χιούμορ πάντα προσπαθώ να μεταφέρω την κατάσταση στον επενδυτή της πιθανές αντιστροφές του διαγράμματος χωρίς να παρεμβαίνω στην απόφαση του …..νομίζω….. με σωστές trend lines.Όπως βλέπετε και από τα προηγούμενα διαγράμματα στο παρελθόν δεν αναφέρομαι ποτέ σε fibo η κινητούς παρά μονό σε γραμμές τάσεις και μέτρημα Elliott τα οποία τα μετρώ με ιδιαίτερο τρόπο και όχι από πρόγραμμα με το οποίο δεν συμφωνώ(και από ότι έχετε καταλάβει δεν γνωρίζω καθόλου καλά). Όσο για την αντίδραση που θα κάνουμε την ήμερα της αντιστροφής για έναν «μικρό» είναι πια αργά. Πρέπει δυστυχώς να προβλέψει από την προηγούμενη την κίνηση του μεγάλου για ευνόητους λόγους ….
Δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει εάν δεν έχει προβλέψει..
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Σκοπός της σελίδας είναι εκπαιδευτικός και προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγος για τον οποίο συμβαίνει η κίνηση της τιμής με την βοήθεια ενός συστήματος το οποίο είναι ένα παζλ από δικές μου και δωρεάν φόρμουλες , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται και λάθη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση για οποιουδήποτε είδους επένδυση.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους – “σχετικά με το σύστημα bottop”.

Τα κύματα ΕΛΛΙΟΤ δεν είναι ασφαλή μέθοδο επένδυσης. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης του κύματος ύπαρχου διάφορες ερμηνείες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Κατά βάση κάνουμε υποθέσεις. Για να είναι ασφαλές πρέπει να ολοκληρωθεί το κύμα.

Ένα διάγραμμα μοιάζει με ένα νεογέννητο μωρό.
Όσο πιο πολλοί το βλέπουν τόσο σε περισσότερους συγγενείς μοιάζει.
Εάν το πάρουμε λογικά έχουμε δυο επιλογές
Είτε να μοιάζει στην μαμά είτε στον μπαμπά.
Στο τέλος μόνο στον ένα μοιάζει.
BOTTOP

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά τα ανεξήγητα που βλέπουμε πρέπει να βρούμε τρόπο να τα εξηγήσουμε…διότι ... είναι η μόνη γλώσσα που για την κατανοήσεις πρέπει να παρακολουθείς καθημερινά και για να παρακολουθείς πρέπει να κατανοήσεις τη γλώσσα..

BOTTOP

Όταν πια το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να κόψεις δρόμο και να γίνεις πλούσιος πιο γρήγορα από ότι πρέπει .... πρέπει απλά να ακολουθήσεις την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

BOTTOP
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι