ΤΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ
BOTTOP
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Βοήθεια από τον «άλλο» κόσμο..
1043 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012
08:25

 Πριν από χρόνια δυο παιδιά ξεκίνησαν μαζί από το νήπιο μετά στο δημοτικό στο γυμνάσιο στο λύκειο επέλεξαν την ίδια σχολή και τελικά αποφοίτησαν και στα οικονομικά μαζί. Ο ένας από τους δυο ο Πτέρης ξεχώριζε διότι ο θειος του ήταν οικονομολόγος και τον βοηθούσε από μικρό ενώ ο άλλος ο θέρος προσπαθούσε μόνος του από φτωχή οικογένεια. Όταν ο φίλος του προσπαθούσε να τον βοηθήσει που τα «ήξερε» ο καημένος ο θέρος αδιαφορούσε και έκανε μόνο αυτό που κατάφερνε.

Τα χρόνια πέρασαν ο Πτέρης βραβεύτηκε και έφτασε διοικητικό στέλεχος μεγάλης εταιρίας…ενώ αντίθετα ο θέρος χρωστούσε μαθήματα και έκανε ευκαιριακές δουλείες για να τα βγάλει πέρα .. και έτσι οι δρόμοι των δυο φίλων χώρισαν. Κάποια στιγμή πήρε και το πτυχίο του και έψαξε να βρει δουλειά. Τα βήματα τον οδήγησαν στον φίλο του.. που με χαρά τον προσέλαβε για ….. καθαριστή του γραφείου … του…. Διευθυντή .. πια .. Πτέρη.
Σιγά σιγά παραβρίσκονταν και σε συναντήσεις στελεχών της εταιρίας όπου συμμετείχε δειλά δειλά με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί η αξία του.
Ο Πτέρης τώρα πια είχε τον φίλο του κοντά του ….. αλλά ….ο όχι τον θειο του…που έφυγε από την ζωή….
Τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο ….. και οι εταιρία ήταν σε ακυβέρνητα χέρια οι δικαιολογίες για την ψυχολογία του δεν ήταν πια αρκετές….
Ο θέρος προσπαθούσε να βοηθήσει αλλά ο Πτέρης δεν τον παραδέχονταν …. Ώσπου πήρε την απόφαση να πάρει την θέση του …θείου.
Και έτσι βρήκε το πρώτο μήνυμα στο γραφείο του ο Πτέρης ……. Χωρίς να το σκεφτεί έδρασε αποτελεσματικά και έκανε μετά από πολλή καιρό το πρώτο σωστό χειρισμό…
Τα μηνύματα συνεχίστηκαν μέχρι που η εταιρία επανήρθε στα σωστά νερά και η θέση του Πτέρη σώθηκε χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα …. Ούτε και ο ίδιος..
Η απόφαση του θέρου να φύγει από την εταιρία δεν στεναχώρησε τον φίλο του …. Είχε μια θέση που εύκολα έβρισκε αντικαταστάτη…
Μέχρι που την επόμενη ημέρα δεν βρήκε μήνυμα στο γραφείο του …. Ούτε την μεθεπόμενη … πήγε να τρελαθεί από την αποκάλυψη που του στριφογύριζε στο μυαλό του …. Ώσπου πήγε και βρήκε τον φίλο του …. Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε ήταν πως το ήξερε .. χωρίς να τον ρωτήσει τίποτα άλλο …
Μα φυσικά αφού έβλεπα τον θειο σου κάθε πρωί μαζί με τα γράμματα σου άφηνε και τον κίτρινο φάκελο …. Τυχαία μου έπεσε μελάνι επάνω του όταν καθάριζα και τον άνοιξα να μην καταστραφεί το μήνυμα …. Και το διάβασα… κατάλαβα…τον αντικατέστησα με έναν άλλο και δεν το κατάλαβες … όποτε μετά τον θάνατο του πήρα την θέση του..
 
Μπορεί η ιστορία να είναι φανταστική αλλά έτσι κατάλαβα ότι πρέπει να βασίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και να μην ακούω την γνώμη κανενός ακόμα και αν είναι σωστή… κάποια στιγμή αυτή η βοήθεια θα σταματήσει και θα μείνω ξεκρέμαστος….bottop
 
Σχόλια

27/04 08:30  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Αυτό που μας διηγείσαι μου θυμίζει την ιστορία του Ρονάλντο που ακόμη ξεπληρώνει ένα φιλαράκι, που προτίμησε να του δώσει πάσα για έτοιμο γκολ σε ένα ντραφτ, επειδή anna~γνώρισε ότι ήταν πιο ταλαντούχος !
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=37423&pg=10000#comment237766
Αλλά και ο Ρονάλντο στη συνέχεια anna~γνώρισε τη ... μεγαλοψυχία του :-)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Σκοπός της σελίδας είναι εκπαιδευτικός και προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγος για τον οποίο συμβαίνει η κίνηση της τιμής με την βοήθεια ενός συστήματος το οποίο είναι ένα παζλ από δικές μου και δωρεάν φόρμουλες , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται και λάθη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση για οποιουδήποτε είδους επένδυση.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους – “σχετικά με το σύστημα bottop”.

Τα κύματα ΕΛΛΙΟΤ δεν είναι ασφαλή μέθοδο επένδυσης. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης του κύματος ύπαρχου διάφορες ερμηνείες μέχρι να ολοκληρωθεί.
Κατά βάση κάνουμε υποθέσεις. Για να είναι ασφαλές πρέπει να ολοκληρωθεί το κύμα.

Ένα διάγραμμα μοιάζει με ένα νεογέννητο μωρό.
Όσο πιο πολλοί το βλέπουν τόσο σε περισσότερους συγγενείς μοιάζει.
Εάν το πάρουμε λογικά έχουμε δυο επιλογές
Είτε να μοιάζει στην μαμά είτε στον μπαμπά.
Στο τέλος μόνο στον ένα μοιάζει.
BOTTOP

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά τα ανεξήγητα που βλέπουμε πρέπει να βρούμε τρόπο να τα εξηγήσουμε…διότι ... είναι η μόνη γλώσσα που για την κατανοήσεις πρέπει να παρακολουθείς καθημερινά και για να παρακολουθείς πρέπει να κατανοήσεις τη γλώσσα..

BOTTOP

Όταν πια το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να κόψεις δρόμο και να γίνεις πλούσιος πιο γρήγορα από ότι πρέπει .... πρέπει απλά να ακολουθήσεις την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

BOTTOP
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι